Про компанію

04_dsc0069322

Житомирський м’ясокомбінат був створений на місці колишньої приватної бойні, яка в 1920 році була перейменована в кишкову майстерню «Кішпромторг».

З 1923 по 1926 роки була створена бійня. У 1936 році до будівлі бійні було прибудовано приміщення ковбасного цеху, воловня на 50 голів і будівля для засолу шкур. У тому ж році кишкова майстерня була перейменована в м’ясокомбінат. Виробнича потужність переробки м’яса складала 6 тонн за зміну. Виробнича потужність ковбасних виробів – 0,5 т. В зміну. У 1946 році, після реконструкції, був введений в експлуатацію ковбасний цех, потужністю 1,5 т в зміну, і холодильник на 100 т одноразового зберігання. У 1949-1950 роках був зданий в експлуатацію мясожіровой цех потужністю 13 т м’яса за зміну і санітарна бойня. У 1968 році до складу м’ясокомбінату увійшла Житомирська птахофабрика. У 1970 році після реконструкції, територія м’ясокомбінату займала площу в 5,2 га. База перед забійного утримання тварин була розрахована на прийом 600 голів великої рогатої худоби. У 1975 році Державною комісією СРСР, була прийнята в експлуатацію перша черга м’ясокомбінату на новій території.

З введенням в експлуатацію всіх потужностей, Житомирський м’ясокомбінат став одним з п’яти найбільших виробників Радянського Союзу. Площа комбінату становила 18,2 га.

У 1990 році м’ясокомбінат виробляв 100 тонн м’яса, і 20 тонн ковбасних виробів в зміну. У 1995 році був введений в експлуатацію консервний цех потужністю 8 туб за зміну. У 2003 році Житомирський м’ясокомбінат увійшов до складу компанії ГК «Альянс», 2005 ознаменувався початком першого етапу модернізації: – придбано сучасне обладнання провідних європейських виробників; – Проведена реконструкція основних виробничих цехів (ковбасного і мясожірового цехів); – Переобладнані і реконструйовані холодильні камери (об’ємом 4 тис. Тонн продукції в охолодженому і замороженому стані); – Розширений і оновлений транспортний парк У цьому ж році, керівництвом компанії було прийнято рішення про створення власної фірмової торговельної мережі.

З 2005 – 2010 р.р., в Житомирі і в Києві були відкриті більш 60 фірмових торгових точок. 2013-14 р.р. проведений другий етап модернізації виробничих цехів, що дозволило збільшити обсяги виробництва. ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат» виробляє широкий асортимент ковбасних виробів і м’ясних делікатесів високої якості, під маркою “Gremio”. Житомирський м’ясокомбінат є одним з кращих підприємств Житомирської області, і входить в 5-ку кращих підприємств України, про що свідчать нагороди та дипломи, отримані компанією протягом усього періоду діяльності.

Поделиться